niedziela, 18 Listopad 2018 , imieniny obchodzą: Roman, Klaudyna
dodaj do ulubionych

Warmia Warto!
kalendarz wydarzeń
szybki kontakt

Starostwo Powiatowe w Olsztynie

Plac Bema 5, 10-516, Olsztyn
tel.: 89 527 21 30
tel.: 89 521 05 19
fax: 89 527 24 14
starostwo@powiat-olsztynski.pl
Lądowisko w Gryźlinach
Tagi
Sonda

Co jest największym walorem Warmii?

Nauczyciele na tropach historii

Nauczyciele na tropach historii

Pedagodzy z SP 2 poszerzyli wiedzę o lokalnej historii dzięki wycieczce z Krzysztofem Kowalskim.

Grupa 13 nauczycieli ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Biskupcu 15 października przeszła ulicami miasta w wycieczce prowadzonej przez przewodnika PTTK, znawcę i popularyzatora wiedzy o Biskupcu i jego okolicach, druha Krzysztofa Kowalskiego. Przewodnik dzielił się z nauczycielami mało znanymi faktami dotyczącymi dziejów miasta oraz różnymi ciekawostkami. – Poznaliśmy miejsca dawnych cmentarzy i zamku biskupów. Zobaczyliśmy oczami wyobraźni gospodę z dawnych lat na skwerze przed Urzędem Miejskim oraz niechlubne miejsca tortur gestapo i NKWD przy al. Niepodległości. Przepiękna, jesienna aura dodawała uroku naszej niesamowitej lekcji historii, a wiedza pana Krzysztofa przeniosła nas, jak wehikuł czasu, w przeszłość – podsumowali swoją wycieczkę nauczyciele.
Spotkanie odbyło się w ramach innowacji pedagogicznej „100-lecie odzyskania niepodległości – Biskupiec w trzech odsłonach”. Zdobyta wiedza zostanie wykorzystana w edukacji regionalnej.

image_pdfimage_print
19 / 10 / 2018

Zobacz również:

Nowy sprzęt dla OSP

Nowy sprzęt dla OSP

15 / 11 / 2018

sejmtransmisje_obradpuls_powiatu

99_locek_wiadomosci_z_gmin99_emapa99_locek_strategia98_banerek-rodzinaprojekty-unijneinwestycje powiatupsd_kloceku_pracy

98_OcRSO

remontyport-mazury

 

Copyright © 2013 Powiat Olsztyński     Kalendarz imprez | Mapa serwisu | Polityka plików Cookies | Kanał rss realizacja: strony www virtualmedia.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji