środa, 26 Lipiec 2017 , imieniny obchodzą: Anna, Mirosława
dodaj do ulubionych

Warmia Warto!
kalendarz wydarzeń
szybki kontakt

Starostwo Powiatowe w Olsztynie

Plac Bema 5, 10-516, Olsztyn
tel.: 89 527 21 30
tel.: 89 521 05 19
fax: 89 527 24 14
starostwo@powiat-olsztynski.pl
Lądowisko w Gryźlinach
Tagi
Sonda

Co jest największym walorem Warmii?

Uczestnicy projektu Akcja Aktywizacja po egzaminach

Uczestnicy projektu Akcja Aktywizacja po egzaminach

1 marca odbył się egzamin zawodowy potwierdzający kwalifikacje nabyte w trakcie kursu „Kelner – barman – barista z obsługą kas fiskalnych”

Zawodu uczyli się uczestnicy projektu „Akcja Aktywizacja – YEI”, realizowanego przez Młodzieżowe Centrum Kariery OHP w Biskupcu. Podczas trwającego 166 godzin kursu zawodowego poznali oni m.in.: techniki obsługi klienta, zasady organizacji i obsługi przyjęć, przestrzeganie bezpieczeństwa i higieny pracy, zasady i techniki komponowania napojów mieszanych oraz sposoby i techniki serwowania kawy. Praktykę zawodową kursanci odbywali w biskupieckiej „Restauracji Pub na Rynku”. Zdany egzamin oznacza, że absolwenci kursu są pełnowartościowymi pracownikami, gotowymi do podjęcia stażu w zawodzie kelner – barman – barista, a następnie do zatrudnienia przez danego pracodawcę.

Projekt „Akcja Aktywizacja – YEI” realizowany jest w ramach Inicjatywy na rzecz zatrudnienia ludzi młodych (Youth Employment Initiative – YEI). Współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej. Celem projektu jest poprawa sytuacji uczestników projektu na rynku pracy, poprzez zwiększenie ich aktywności zawodowej i społecznej.

image_pdfimage_print

Zobacz również:

Dni Biskupca

Dni Biskupca

29 / 07 / 2017

sejmpuls_powiatu

99_locek_wiadomosci_z_gmin99_emapa99_locek_strategia98_banerek-rodzinaprojekty-unijneinwestycje powiatupsd_kloceku_pracy

98_OcRSO

remonty

 

Copyright © 2013 Powiat Olsztyński     Kalendarz imprez | Mapa serwisu | Polityka plików Cookies | Kanał rss realizacja: strony www virtualmedia.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji