poniedziałek, 24 Wrzesień 2018 , imieniny obchodzą: Gerard, Teodor
dodaj do ulubionych

Warmia Warto!
kalendarz wydarzeń
szybki kontakt

Starostwo Powiatowe w Olsztynie

Plac Bema 5, 10-516, Olsztyn
tel.: 89 527 21 30
tel.: 89 521 05 19
fax: 89 527 24 14
starostwo@powiat-olsztynski.pl
Lądowisko w Gryźlinach
Tagi
Sonda

Co jest największym walorem Warmii?

Poznamy nowe smaki Warmii, Mazur i Powiśla

Poznamy nowe smaki Warmii, Mazur i Powiśla

Do 18 października można zgłaszać produkty do konkursu „Smaki Warmii,_ Mazur i Powiśla na stołach Europy”. Jest to siódma edycja konkursu promującego regionalne produkty i potrawy.

Swoje wyroby mogą proponować wszyscy mieszkańcy regionu, a także przedsiębiorcy, szkoły i organizacje. Karty zgłoszeniowe przyjmowane są do 18 października w Urzędzie Marszałkowskim w Olsztynie (zgłoszenia przedsiębiorców i szkół) i Warmińsko-Mazurskiej Izbie Rolniczej (osoby indywidualne). Celem konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego. Najlepsze przepisy zostaną zamieszczone w broszurze „Smaki Warmii i Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. Nagrody przyznawane będą w trzech kategoriach: produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, produkty regionalne pochodzenia roślinnego i produkty z grzybami oraz produkty zbożowe i cukiernicze. W listopadzie organizatorzy zaplanowali trzy finały subregionalne w Elblągu (10 listopada), Ełku (17 listopada) i Szczytnie (24 listopada). Finał regionalny odbędzie się 8 grudnia w Olsztynie.

image_pdfimage_print
11 / 10 / 2012

Zobacz również:

sejmpuls_powiatu

99_locek_wiadomosci_z_gmin99_emapa99_locek_strategia98_banerek-rodzinaprojekty-unijneinwestycje powiatupsd_kloceku_pracy

98_OcRSO

remontyport-mazury

 

Copyright © 2013 Powiat Olsztyński     Kalendarz imprez | Mapa serwisu | Polityka plików Cookies | Kanał rss realizacja: strony www virtualmedia.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji