czwartek, 19 Styczeń 2017 , imieniny obchodzą: Henryk, Marta
dodaj do ulubionych

Warmia Warto!
kalendarz wydarzeń
szybki kontakt

Starostwo Powiatowe w Olsztynie

Plac Bema 5, 10-516, Olsztyn
tel.: 89 527 21 30
tel.: 89 521 05 19
fax: 89 527 24 14
starostwo@powiat-olsztynski.pl
Lądowisko w Gryźlinach
Tagi
Sonda

Co jest największym walorem Warmii?

Powiat zabezpieczy środki na przebudowę dróg

Powiat zabezpieczy środki na przebudowę dróg

Powiat Olsztyński przeznaczy w 2017 r. kwotę 578,7 tys. zł na przebudowę dróg w gminach Biskupiec i Dywity, w ramach współpracy pomiędzy samorządami. Tak zdecydowali radni podczas XVII Sesji Rady Powiatu w Olsztynie, która w trybie pilnym została zwołana 12 września br. Termin posiedzenia był podyktowany datą składania wniosków o dofinansowanie zadań w ramach „Programu rozwoju gminnej i powiatowej infrastruktury drogowej na lata 2016-2019″. W sesji wzięli udział, w charakterze gości, wójt gminy Dywity Jacek Szydło i dyrektor Powiatowej Służby Drogowej w Olsztynie Artur Bal.

Zgodnie z podjętą uchwałą, Powiat przeznaczy 358 701 zł na przebudowę ulic: Lazurowej, Liszewskiego i Śmiałej w Biskupcu oraz 220 000 zł na modernizację drogi gminnej 161003N Spręcowo – Brąswałd. Zabezpieczone kwoty stanowią połowę wymaganego wkładu własnego zadania.

To już kolejne działanie w ramach porozumienia między samorządami, które pozwala na uzyskanie wyższej punktacji przy rozpatrywaniu wniosków złożonych w ramach programu. W zamian gminy zobowiązują się do przekazania takiej samej kwoty na rzecz Powiatu.

image_pdfimage_print

Zobacz również:

Zamknięta droga

Zamknięta droga

16 / 01 / 2017

sejm

99_locek_wiadomosci_z_gmin99_emapa99_locek_strategia98_banerek-rodzinaprojekty-unijneinwestycje powiatupsd_kloceku_pracy

98_OcRSO

remonty

 

Copyright © 2013 Powiat Olsztyński     Kalendarz imprez | Mapa serwisu | Polityka plików Cookies | Kanał rss realizacja: strony www virtualmedia.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji