KLAUZULA INFORMACYJNA - korzystanie z profilu Powiatu Olsztyńskiego w mediach społecznościowych - Powiat Olsztyński
poniedziałek, 30 Styczeń 2023 , imieniny obchodzą: Maciej, Martyna
dodaj do ulubionych

szlak swietej warmii
kalendarz wydarzeń
szybki kontakt

Starostwo Powiatowe w Olsztynie

Plac Bema 5, 10-516, Olsztyn
tel.: 89 527 21 30
tel.: 89 521 05 19
fax: 89 527 24 14
starostwo@powiat-olsztynski.pl
Tagi
Sonda

KLAUZULA INFORMACYJNA – korzystanie z profilu Powiatu Olsztyńskiego w mediach społecznościowych

Powiat Olsztyński posiada konta na portalach społecznościowych Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn oraz YouTube. Każdy kanał mediów społecznościowych ma własną politykę dotyczącą sposobu przetwarzania i ochrony danych osobowych.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE.L.2016.119.1 z 4.05.2016 r.) – dalej RODO, informujemy, że:

  1. administratorem Pana/Pani danych osobowych jest: Starosta Olsztyński, Pl. Bema 5, 10-516 Olsztyn (tel.: 89 5210500, e-mail: sekretariat@powiat-olsztynski.pl);
  2. w sprawie sposobu i zakresu przetwarzania Pana/Pani danych osobowych oraz przysługujących Panu/Pani uprawnień, może się Pan/Pani skontaktować z Inspektorem Ochrony Danych: Pl. Bema 5, 10-516 Olsztyn, e-mail: iod@powiat-olsztynski.pl;
  3. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane w celu zapewnienia możliwości komunikacji z użytkownikami/mieszkańcami Powiatu Olsztyńskiego i informowania o aktywności administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (prawnie uzasadniony interes administratora).
  4. Pana/Pani dane osobowe możemy przekazywać innym odbiorcom, m.in.: organom władzy publicznej oraz podmiotom wykonującym zadania publiczne lub działającym na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa, właścicielom portali społecznościowych: Facebook na zasadach określonych pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy;
  5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, z zastrzeżeniem ponadnarodowego charakteru przepływu danych w ramach mediów społecznościowych, z zastosowaniem stosowanych przez nich klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską i decyzji Komisji Europejskiej stwierdzających odpowiedni stopień ochrony danych w odniesieniu do określonych krajów, zgodnie z zasadami określonymi przez: Facebook pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy, Twitter pod adresem https://twitter.com/en/privacy, YouTube pod adresem https://policies.google.com/u/2/privacy?hl=pl, Instagram pod adresem https://privacycenter.instagram.com/policy/?entry_point=ig_help_center_data_policy_redirect, LinkedIn pod adresem https://www.linkedin.com/mypreferences/d/categories/privacy.
  6. W związku ze specyfikacją portali społecznościowych informacje o osobach obserwujących fanpage/profile, o polubieniach, a także treści komentarzy, posty i inne informacje dostarczane przez użytkowników są jawne. Pana/Pani dane osobowe, które przetwarzane będą w ramach zamieszczanych przez Pana/Panią komentarzy na profilu Powiatu Olsztyńskiego, będą dostępne w serwisie do czasu ich usunięcia;
  7. w trakcie przetwarzania danych osobowych ma Pan/Pani prawo żądania od administratora: dostępu do swoich danych osobowych oraz otrzymania ich kopii, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do sprzeciwu;
  8. w związku z przetwarzaniem Pana/Pani danych osobowych, w przypadku powzięcia informacji o nieprawidłowym przetwarzaniu tych danych, ma Pan/Pani prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  9. Pana/i dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.
image_pdfimage_print
23 / 09 / 2022

Zobacz również:

Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt!

20 / 12 / 2022

geoportal_m

PKZ_2

99_locek_strategia

98_banerek-rodzina

PKZ_2

projekty-unijne

inwestycje powiatu
psd_klocek

u_pracy

RSO

nieodplatna_pomoc

PKZ_2

Copyright © 2013 Powiat Olsztyński     Kalendarz imprez | Mapa serwisu | Polityka plików Cookies | Kanał rss realizacja: strony www virtualmedia.pl

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji